ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

 

Ο εσωτερικός κανονισμός διέπει τις σχέσεις μεταξύ της Διοίκησης ,του προπονητού και των ποδοσφαιριστών. Είναι δηλαδή ο συνταγματικός χάρτης από τον οποίο καθορίζεται η γενικότερη πορεία της ομάδας. Βέβαια ,τα περισσότερα πράγματα, θεωρούνται αυτονόητα αλλά χρειάζεται πιστή εφαρμογή για να λειτουργήσει ο σύλλογος σε πλαίσια ευταξίας κ δημιουργικότητας.

 

Στόχος: Σωστή και εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Να γνωρίσουν οι ποδοσφαιριστές ότι οι σχέσεις με τον σύλλογο δεν περιορίζονται μόνο στην καλή παρουσία στο γήπεδο, αλλά και με την σωστή συμπεριφορά εκτός αυτού.

 

Συμπεριφορά - Τίποτε δεν είναι πάνω από την ομάδα

Ο σεβασμός θεωρείται δεδομένος !!!

Δεν επιβάλλεται να είστε φίλοι μεταξύ σας αλλά ο αλληλοσεβασμός είναι το Α και Ω στην προσπάθεια το να δημιουργηθεί μια καλή ατμόσφαιρα μεταξύ σας. Έχετε υποχρέωση στο να σέβεστε την προσπάθεια που κάνει ο φροντιστής, συμπαίκτης, προπονητής, φυσιοθεραπευτής, πρόεδρος και οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης, τους αντιπάλους όπως και το λειτούργημα του διαιτητή. Οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά θα τιμωρείτε. Αποβολή λόγω κακής συμπεριφοράς (εξύβριση κλπ.) επιφερει σημαντικες ποιθαρχικες ποινες απο την ομαδα που μπορει να φτασουν και στο χρηματικο προστιμο. Οι ποδοσφαριστες δεν επιτρέπεται να απευθύνουν το λόγο στους διαιτητές και τους επόπτες γραμμών σε καμία περίπτωση. Δεν πρέπει να διαμαρτύρονται σε καμία απόφαση τους. Βάσει του Κ.Α.Π ο αρχηγός έχει αρμοδιότητα μόνο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.Μπορεί να ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του, να τους εμψυχώνει και να μεταφέρει εντολές του προπονητού. Πέραν τούτου δεν έχει καμία άλλη αρμοδιότητα παρέμβασης στις αποφάσεις των διαιτητών.

Αποδυτήρια: Μια δημοκρατική δικτατορία

Με την είσοδο του προπονητή ουδεμία άλλη ενασχόληση (δέσιμο παπουτσιών, ποδιών, πλύσιμο κλπ) ούτε η ομιλία επιτρέπεται. Ειδικά δε πριν από προπόνηση ή αγώνα. Μη τήρηση του άνω κανόνα τιμωρείτε με αποβολή από την επερχομένη προπόνηση (ή αγώνα). Στο ημίχρονο του αγώνος οι παίκτες στα αποδυτήρια, δε θα φωνάζουν, θα είναι ήρεμοι και θα ακούνε τις εντολές του προπονητή τους. Στο χώρο των αποδυτηρίων, κατά την είσοδο στο γήπεδο και κατά τη διάρκεια του αγώνος δε θα απευθύνονται σε παράγοντες, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους της αντιπάλου ομάδος. Θα είναι προσηλωμένοι στην ομαδικότητα και στην αγωνιστική πειθαρχία με στόχο τη νίκη. Είναι αυτονόητο ότι δε πρέπει κανείς να κρίνει ή να επικρίνει συμπαίκτες του πολύ περισσότερο να ειρωνεύεται αυτούς.

Διατροφή: Η υγεία σου ανήκει στην ομάδα

Υγιεινή διατροφή και ξανά Υγιεινή διατροφή. ΑΠΑΓΟΡΕΥONTAI: φαγητά τύπου Fast Food και όλα τα παρεμφερή.

 

Ένδυση – ώρα παρουσίας

Σε κάθε ομαδική εκδήλωση (προπόνηση, αγώνας ή άλλο) οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται στο σημείο συνάντησης 15’ πριν από την ανακοινωμένη ώρα υποχρεωτικά με τα ρούχα της ομάδας ή σε ωρα που καθοριζει ο προπονητης. Σε αλλη περιπτωση αυτο μπορει να σημανει αποκλεισμο απο τις εκδηλωσεις της ομαδος.

 

Άδειες – Απουσίες

Όταν χρειάζεται να απουσιάσετε από μία προπόνηση - εκδήλωση θα πρέπει τουλάχιστον την προηγουμένη ημέρα να ειδοποιείτε τον προπονητή για να παίρνετε την σχετική άδεια. Μόνο ο προπονητής μπορεί να σας δώσει την άδεια, ούτε ο πρόεδρος ούτε ο γενικός αρχηγός ούτε ο γιατρός. Σε επαναλαμβανόμενη περίπτωση θα κληθείτε σε απολογία.

 

Προπόνηση - Ασκήσεις

Δουλεύουμε … δεν παίζουμε, και δουλεύουμε σκληρά από την αρχή. Όταν έχουμε άσκηση με μπάλα, έχουμε κατάσταση αγώνα.

 

Ασκήσεις χωρίς μπάλα.

Τις εκτελούμε αδιαμαρτύρητα όσο δύσκολες και παράξενες και αν είναι. Σε περίπτωση που εκτελείται μια άσκηση πλημμελής,  χωρίς ζήλο ή με υπέρμετρο ζήλο (με κίνδυνο να τραυματιστεί είτε ο ίδιος είτε συμπαίκτης) μπορεί να αποβληθειτε απο την προπονηση ή και τον αγωνα. (το θέμα όμως μπορεί και να λήξει με μια απλή και ειλικρινής συγνώμη). Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπάλα χωρίς να φάμε κλοτσιά δεν γίνεται όπως δεν γίνεται και να παίξουμε χωρίς να ρίξουμε κλοτσιά.  Και επειδή η ομάδα μας θα είναι η πιο σκληρή ομάδα του πρωταθλήματος ετοιμαστείτε να βρείτε στης προπονήσεις τους πιο σκληρούς αντιπάλους. Θα είναι ο συμπαίκτης που θέλετε στον αγώνα !!

 

 

Τα αυτονομούμενα

• ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε ποδοσφαιριστή να διαπληκτιστεί με την εξέδρα,

• ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διαμαρτύρεστε στους διαιτητές (σεβασμός).

• Να αρνηθείτε να καθίσετε στον πάγκο της ομάδας σαν αναπληρωματικός.

• Εάν αντικατασταθείτε από τον προπονητή σας κατά την διάρκεια του αγώνα είσαστε υποχρεωμένοι να καθίσετε στον πάγκο της ομάδας, έως το τέλος του αγώνα, εκτός εάν πάρετε άδεια από τον προπονητή.

Ποδοσφαιριστής που θα φερθεί απρεπώς προς το προπονητή του, θα αποκλειστεί από τον προσεχή αγώνα της ομάδας και θα κληθεί σε απολογία. Ποδοσφαιριστής ο οποίος δημιουργεί επεισόδια με συμπαίκτες του στη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων θα καλείται σε απολογία.

Σε  περίπτωση που υποπέσετε στα άνω παραπτώματα θα περάσετε από πειθαρχικό

Οι ποδοσφαιριστές, έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν κάποια παράπονα τους, ιεραρχικώς στη Διοίκηση, δηλαδή στον προπονητή τους και στην συνέχεια στο Γενικό Αρχηγό, ο οποίος θα φέρει το θέμα τους ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου.Πρόβλημα για το οποίο δεν είναι ενημερωμένος ο Γενικός Αρχηγός δε θα φτάσει στη Διοίκηση.

Σε κάθε παράβαση του παρόντος εσωτερικού κανονισμού,θα επιλαμβάνεται ο Γενικός Αρχηγός και ακολούθως θα μεταφέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο.Το Διοικητικό Συμβούλιο θα κρίνει εάν θα κληθεί ο ποδοσφαιριστής για νουθεσία ή θα κληθεί σε απολογία, ώστε να του επιβληθεί η ποινή ανάλογα με τη πράξη του.

Για τη πιστή εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού προς τους παίκτες είναι υπεύθυνος ο Γενικός Αρχηγός και ο προπονητής και τέλος, την πιστή εφαρμογήτου εσωτερικού κανονισμού εγγυάται ο Πρόεδρος της ομάδας προσωπικά.

Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η ομαδα μας εχει και ακαδημια και οι μεγαλοι ειστε το προτυπο για τους μικρους μας ποδοσφαιριστες.

Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΑΟΦΑΡ ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ
18233
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΜΑΔΟΣ)
ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ
2104810754